Marie Oreskovich


av Peter Holst

Antal skådespelare

Manliga: 2

Genre

Talpjäs

Längd

>90 min

Originalspråk

Svenska

Synopsis


En kriminalinspektör och en läkare samtalar i en öde restauranglokal högst upp i Wenner-Gren Center kring ett dödsfall. Det kommer att handla om  den döde mannens f.d. hustru Marie Oreskovich och läkaren som numer arbetar som rättsläkarassistent på Rättsläkarstationen i Solna. En pjäs om skuld och försoning, liv och död, med förgreningar ner till händelserna i det forna Jugoslavien på 90-talet.

Kriminalinspektören Klas Göransson har tagit över ett ärende rörande ett dödsfall. Mannen ifråga tycks ha hängt sig i sin lägenhet men det återstår att räta ut en del frågetecken.  
Göransson arrangerar ett möte med läkaren Tommy Bergström. Samtalet är enligt Göransson inofficiellt men han spelar ändå in det på band.
Under samtalets gång framgår att Göransson och Bergström känner varandra och att Bergström kände den dödes mannens före detta hustru.  
Vidare får vi veta varför Bergström numera arbetar som rättsläkarassistent, hur hans relation till Marie Oreskovich ser ut och att mannen i lägenheten kanske inte tog sitt liv frivilligt.

Drastiskt, dramatiskt, pinterskt.