Som när ljuset slocknar...


av Mats-Arne Larsson

Antal skådespelare

Manliga: 2


Urpremiär

1991 4:e Teatern, Västerås

Genre

Barn/Ungdom
Tragedi
Talpjäs

Längd

<60 min

Originalspråk

Svenska

Synopsis


I en tom rivningslägenhet träffas två unga män för att göra upp en gäng rivalitet. De ska spela rysk roulett. Men att spela med sina liv som insats är inte så enkelt som de trott. En gastkramande pjäs där ångesten växer för var gång revolverns magasin snurras. I denna utsatta situation kommer de två allt närmare varandra och deras syn på livet förändras.


”....detta är en föreställning som pulserar av liv. Det är en intelligent tvinnad historia som de två skådespelarna levandegör med sina balanserade, tvära kast mellan övermodighet och rädslans kramper.
 Så blir det en föreställning som sitter kvar i åskådarens minne, ett drama som väcker frågor om fastlåsta positioner i en verklighet som om alla våras insikter samarbetade skulle bli människovärdig.
”Som när ljuset slocknar” är ingen endimensionell budskapsteater. Det är lysande, livsnära teaterspel som just genom sina teatralt mycket säkert utnyttjade medel berikar våra liv. Att det samtidigt är en spännande, thrillerartad föreställning är inget minus”.

Falukuriren

Pjäsens situation är inspirerad av Ed Macbains novell Duellen -
upplösning, karaktärer och replik är helt ur egen fatabur.