Vi faller inte!


av Kerstin Perski

Förläggare

Nordiska Aps

Antal skådespelare

Kvinnliga: 2    Manliga: 2


Urpremiär

2004 Judiska Teatern

Genre

Talpjäs

Längd

>90 min

Originalspråk

Svenska

Synopsis


”Om det ändå kunde hända något.
Någon liten katastrof.
Bara så man fick koppla av en stund.”

Vad händer när vi kan manipulera våra kroppar och vår fysiska existens, men på vägen kanske förlorar våra själar utan att ens veta vad vi har förlorat?
I min pjäs ”Vi faller inte!” försöker fyra vilsna människor klara av att leva i samtiden.  När föreställningarna om självförverkligandet spräcker drömmen om kärleksgemenskapen, hägrar den uråldriga lösningen: Det helande Barnet.
Men hur skaffar en modern kvinna barn med en kärlekstörstande man utan att kroppen deformeras och hennes dyrbara tid tas i anspråk? I sin desperation tar hon hjälp av en gränslös forskares kunskap om tidens tekniska möjligheter och låter hans fru bära hennes barn. Men det som börjar som ett till synes rationellt projekt, sätter oanade krafter i rörelse. Var ska de fyra göra av sina pinsamt gammaldags känslor som stinker av svartsjuka och osar av föråldrat revirbegär?
Via personernas allt mer surrealistiska upplevelse av sig själva och varandra speglar ”Vi faller inte!” en tid där det mänskliga har börjat uppfattas som en svaghet och där en framtid befolkad av rationella, felfria människor ruvar som en tickande bomb.