Systrar


av Boel Forssell

Antal skådespelare

Kvinnliga: 3    Manliga: 1


Urpremiär

2006 Västerbottensteatern

Genre

Barn/Ungdom
Familj
Talpjäs

Längd

<60 min

Originalspråk

Svenska

Synopsis


Liv och Sandra är bästisar. De är födda på samma dag, med två minuters mellanrum, fast på var sida om jordklotet, Liv i Colombia och Sandra i Sverige. Varje år firar de sin födelsedag tillsammans, och nu fyller de tio. Men den här födelsedagen blir inte som vanligt. Sandras mamma orkar inte mer och lägger sig i badet med kläderna på och glömmer bort att fira Sandra.

Livs föräldrar tar Sandras mamma till sjukhuset och lovar att ta hand om Sandra tills allt har ordnat sig. När nu det är? För Sandras mamma behöver tid på sig, mycket tid, för att må bra.

I takt med tiden som går växer Sandras oro för att Livs föräldrar heller inte ska orka med henne. Hon bestämmer sig för att leta reda på sin pappa. Till och med Liv som är adopterad vet mer om sin biologiske pappa än Sandra. Liv hjälper sin bästis. De mailar alla män i Sandras mammas dator, men ingen svarar.
Då bestämmer sig tjejerna för att besöka männen. Det blir upptakten till en inre och yttre resa, för de båda. Vad är viktigast, att man liknar varandra till utseendet eller att man känner att man hör ihop? Vad är starkare, blodsband eller kärleksband?

För folk från 10 år.