Slow


av Anette Skåhlberg

Antal skådespelare

Kvinnliga: 6    Manliga: 6

Genre

Barn/Ungdom
Musikdramatik

Längd

>90 min

Originalspråk

Svenska

Synopsis


Slow är en helaftonsmusikal som är under arbete Kompositör är Jonas Knutsson.

Kort beskrivning: Alla stressar vi från morgon till kväll och har knappt tid att se varandra.
Hur kul är det att födas till den här världen då? Slow vet inte om han vill men efter övertygan kommer han ändå ut. Han växer upp och längtar efter att bli sedd, visst älskar hans föräldrar honom men det är hela tiden så mycket sen och jämt så bråttom. Till slut bestämmer han sig för att göra allt långsamt. Riktigt, riktigt långsamt. Vilket retar gallfeber på alla.
Det är inte bara stressande och fräckt, det är märkligt och omänskligt att vara så långsam som Slow är. Han blir mobbad och utfryst och de enda vänner han har är en slaktare och en uteliggare. Men hans föräldrar godkänner inte dem som vänner. Ensam flyr han ut i skogen.
Han vill inte vara människa längre, han vill vara ett träd. När så saknaden blir för stor, och ångesten tar överhand ger sig föräldrarna ut och letar efter honom. Försent inser de att de gjort fel och återupptäcker varandra i sökandet. När de har givit upp och ledsna pustar ut i en skogsglänta uppenbarar sig plötsligt Slow från att vara träd till att bli pojke en stund, och föräldrarna bönar och ber honom att komma tillbaka så ska de lova att bättra sig på att inte stressa utan också ge varandra tid och liv. Stor fest brakar loss där i skogen när Slow bestämmer sig för att ge föräldrarna en chans.

Manuset är fortfarande under arbete, och jag ser fram emot en dialog om materialet.
Finns seriöst intresse går det givetvis bra att lyssna till de delar av musiken som är färdig.