Red Hot Blues


av Kerstin Perski

Förläggare

Nordiska Aps


Urpremiär

2003 Regionteatern Blekinge-Kronoberg

Genre

Barn/Ungdom
Talpjäs

Längd

60-90 min

Originalspråk

Svenska

SynopsisÄr kärleken förgäves eller går det att göra det onda ogjort?
Adam och Fideli vaknar upp efter en vild fest, mitt ute i ingenstans.
Fidelis mörbultade kropp är en brutal påminnelse om den gängvåldtäkt hon blev utsatt för under natten av Adam och hans kompisar. Hon ställer Adam till svars. Men han väjer undan för hennes anklagelser. Det enda han vill veta är hur han kan ta sig hem från den här ödsliga platsen. Den gemytlige luffaren Ängel kommer till deras hjälp. Men Ängel visar sig ha andra, mörkare, sidor i bagaget. Varför leder alla vägar Adam försöker ta, tillbaka till samma plats? Och varför vill Ängel uppmana Fideli att få upprättelse genom att hämnas?

RED HOT BLUES är en allegori om våld, kärlek och hämnd för ungdomar och unga vuxna. I ett ingenmansland, utanför verklighetens gråzoner, står den eviga kampen mellan ljusets och mörkrets krafter, inom och mellan människor. Kan Fideli och Adam finna en utväg ur återvändsgränden de hamnat i, via förståelse och försoning? Eller är hatet och hämnden det enda som återstår?
Robert Johnsons legendariska bluestoner följer skeendet och sjunger om sveket så att det svänger och om kärleken så att den gör ont.