Vanja Hamidi IsacsonFödd 1976 i Uppsala

 

Foto: Linda Williams

Född i Uppsala 1976. Växte upp i Hedemora i södra Dalarna och började med teater i amatörteaterföreningen. Flyttade till Stockholm efter gymnasiet och läste bl.a. teater - och litteraturvetenskap, gick Biskops - Arnös dramatikerkurs och arbetade som museiassistent på Marionetteatern/Marionettmuseet.

Gick ut den treåriga dramatikerutbildningen vid Malmö Teaterhögskola våren 2007 och har sen dess skrivit en vuxenpjäs åt Örebro Länsteater, ”Medan du andas” har premiär i Vivalla i oktober. Föreställningen är den första produktionen inom Länsteaterns satsning på Community Theatre.
Debuterade 2006 med barnpjäsen ”Hemliga historier” (manus tillsammans med Emma Broström) på Folkteatern i Göteborg. Under utbildningen skrev hon också monologer åt två skådespelarstudenter. ”Daddy´s Girls” spelades som soppteater på Helsingborgs Stadsteater och ”Det perfekta d:et” hade urpremiär på Bryggeriteatern i Malmö. Slutproduktionen ”Glasburen” spelades på Malmö Dramatiska Teater.

Är bosatt i Malmö och samarbetar där med den svensk/arabiska frigruppen Teater Foratt. Under hösten reser de till Algeriet för att delta i en teaterfestival med en algerisk grupp som de längre fram ska producera en föreställning tillsammans med.

Läs mer på hemsidan! 


DRAMATIK I PJÄSBANKEN
Bäraren
av Vanja Hamidi Isacson
Den vackraste plats
av Vanja Hamidi Isacson
JaLaDa
av Vanja Hamidi Isacson
Pappa flyttar hem
av Vanja Hamidi Isacson
Paradis
av Vanja Hamidi Isacson