Mats-Arne Larsson


Mats-Arne Larsson

Född 1953 i Göteborg

 

Foto: Maria Backström

Jag är född 1953 i Göteborg. Min far var bokhandlare och är uppfödd bland böcker. Mitt teaterintresse föddes i mitten av sjuttiotalet då jag spelade amatörteater och läste litteraturhistoria och dramatik vid Universitet. 


1981 startade jag tillsammans med några elever från dåvarande Teaterstudion teatergruppen Fjärde Teatern. Jag var ledare, dramatiker och regissör för denna grupp fram till -91 först i Stockholm på Fri scen på Skeppsholmen sedan på Bryggis i Västerås. Många av mina tidigare pjäser härstammar från denna period.


1990 kom min första ungdomsbok "Kråksommar" - jag har hunnit skriva 5 till och en bilderbok. Jag har gjort två sommarföljetänger för radion och skrivit filmmanus åt Kanal 1 Barn- och Ungdom.


Efter några år som fritt verksam dramatiker och regissör bl.a. med Mitt-i-Prick, Skaraborgs Länsteater och Länsteatern i Örebro började jag som teaterchef för Teater Martin Mutter i Örebro.
Under 95-00 var jag dess ledare, regissör och dramatiker. Vi startade också egen show- och krogscen i biografen Gamla Röda Kvarn. Under 5 år lyckades jag vara både teater- och restaurangchef! De mesta av mina presenterade texter skapades under 90-00 direkt för ensembler och teatrar, både dramatiseringar och originalhistorier

.
2001-05 var jag teaterchef för Västerbottensteatern i Skellefteå och mitt skrivande var en smula vilande.
Sen 2005 är jag åter fritt verksam som dramatiker, författare och regissör, jag är numera bosatt i Örebro.
Det har under åren blivit över fyrtiotal pjäser och tolv av dem är presenterade på DramaDirekt. Merparten av de övriga pjäserna finns att tillgå genom att kontakta mig, här finns också sketcher, stand-up texter etc.
Jag är frilans och åtar mig uppdrag, både dramatiseringar och originalhistorier. Jag har en lång erfarenhet av att jobba direkt mot en ensemble och kan även regissera.

Mats-Arne Larsson
Sjövägen 14, 703 65 Örebro
019 12 15 40, 070 222 76 18
fantasicentralen@swipnet.se


DRAMATIK I PJÄSBANKEN
Det är långt till Mars eller Jag är farsans högerfot
av Mats-Arne Larsson
En enkel till paradiset
av Mats-Arne Larsson
Frysta tillgångar
av Mats-Arne Larsson
In eller Ut
av Mats-Arne Larsson
Indiansommar
av Mats-Arne Larsson
Självförsvarets Ädla Konst
av Mats-Arne Larsson
Som när ljuset slocknar...
av Mats-Arne Larsson
Utan gudar
av Mats-Arne Larsson