Mats Flinki Västerås

 
Började med teater på heltid 1984 genom att bilda Teater Galeasen tillsammans med Rickard Günther och Lena B Eriksson. Arbetade där i 10 år och därefter har jag frilansat på olika teatrar bl.a. Dramaten, Sthlms Stadsteater, Göteborgs Stadsteater, Riksteatern, Teater Giljotin och Orionteatern. Skrivandet blev aktuellt för mig 1998 då jag fick ta del av min mormors "livshistoria" som handlade mycket om mormors tid i läger och på flykt med sina döttrar. Det resulterade i en föreställning som framfördes på Färgfabriken/Liljeholmen 1999 som jag kallade " Därifrån tog Gestapo över". Nästa skrivaruppgift blev Rikoschett baserad på en en verklig historia som hade premiär på Teater Giljotin i november 2002. Nästa pjäs med namnet Korsfäst hade premiär även den på Teater Giljotin 2004. Pjäsen RUM 543 filmades i en version med skådespelerskan och dansaren Sandra Medina för att senare sättas upp på Teater Barbara med skådespelarna Nina Petersson och Roland Eriksson. 2007 hade pjäsen Monologen Beatrice premiär på Teater Galeasen i Stockholm. Den ingick som en del i en triologi. Rollen spelades av Anna Wallander. I augusti 2011 blev jag inbjuden av Färgfabriken att genomföra en dansperformance i Daniel Knorrs installation Natural Cultural. Medverkanden i den var Jenny Nilson dansare från Kungliga Baletten och skådespelare Roland Eriksson. Musik framfördes av cellisten Pelle Halvarsson. Forsatte av bara farten att iscensätta en dansföreställning under namnet Drumliner inspirerad av boken Mörkrets Hjärta av Joseph Conrad. Dansare Allison Ahl och Maria Jonsson. Slagverkare Björn Gideonsson. Året var 2012.

Premiär på kortfilmen Djup Snö 22 maj 2006 på biografen Zita i Stockholm. Gästartister på premiären var Sandra Medina och Stefan Larsson. Har även visats på Göteborgs Filmfestival.

Premiär 4 juni 2016 på Kulturhuset/Galleri Underlandet på Ur Skuggorna, ett antal filmscener. Ett samarbete med filmbolaget Andersö&Boman. Projektet startades 2013.

 

 

 

 


DRAMATIK I PJÄSBANKEN
Därifrån tog Gestapo över
av Mats Flink
Du-Ett
av Mats Flink
Monologen Beatrice
av Clara Diesen Mats Flink Anna Wallander
Park Hotell/Rum 543
av Mats Flink
Rikoschett
av Mats Flink