Klaus FischerFödd 1960 i Linköping

 
Klaus Fischer är född i Linköping, men bor numera i Stockholm.
Under 2013 spelas hans pjäs "Hugga huvudet av ondskan" på Långholmsteatern. Han är fil. kand i litteraturvetenskap. Har dessutom genomgått kurser i dramatikskrivande på Biskops-Arnö samt vid Dramatiska Institutet. Fischers första pjäs "Dörren med två r" framfördes på Västmanlands länsteater för publik och recensenter som avslutning på DI;s kurs "Att skriva för teatern". Kortpjäsen regisserades av dåvarande teaterchefen Hans Wigren och Vestmanlands läns tidning skrev: "Det Klaus Fischer skrivit är på många sätt genialt". 1993 spelade Spegelteaterns elever Fischers ungdomspjäs "Made in Taiwan" och 1994 hade barnpjäsen "Kaktuspappan" premiär på Spegelteatern. "I sitt lilla format utgör den ett gott exempel på nyskriven, svensk barndramatik som tar sin unga publik på största allvar", skrev Svenska Dagbladet. Monologen "2pack" hade premiär som gästspel på Teater Giljotin under våren 2000. "Det är en träffsäker text", tyckte Aftonbladets recensent. Klaus Fischer har också arbetat som handledare på Biskops-Arnös dramatikerkurs, varit kursansvarig för Biskops-Arnös sommarkurser i dramatik samt givit kurser i dramatikskrivande på Spegelteatern i Stockholm. Klaus Fischer är också verksam som lyriker. 2008 publicerades diktsamlingen "Som en skugga på jakt efter sol" (Heidruns förlag).
Med monologen "Hugga huvudet av ondskan", som 2013 har premiär på Långholmsteatern, återkommer Fischer som pjäsförfattare. Monologen handlar  om Sveriges siste skarprättare – Anders Gustaf Dalman. I Långholmsteaterns  uppsättning spelas Dalman av skådespelaren Anders Ahlbom Rosendahl.
Lars Ring på Svenska Dagbladet skrev i sin recension: "Det är teater av allra bästa sort - och så nära publiken, med självklar nerv och en fantastisk närvaro och psykologisk spänst."
2016 publicerar Fischer en ny diktsamling "Förklädd till mig själv kan jag alltid vara någon annan" (Heidruns förlag).
"Stilfull, underfundig och utlämnande poesi", skriver Jakob Carlander i Östgöta Correspondenten.
DRAMATIK I PJÄSBANKEN
2pack
av Klaus Fischer
Dörren med två r
av Klaus Fischer
Hugga huvudet av ondskan
av Klaus Fischer
Kaktuspappan
av Klaus Fischer
Made in Taiwan
av Klaus Fischer