Paula Ternström 
Paula Ternström, född 1963
Dramatiker, skådespelare, regissör, teaterpedagog, projektledare
Utbildad vid Sthlms Universitet, Instituto di Arte Scenica, Calle Flygares Teaterskola, Teaterverkstan m.m.
Verksam som skådespelare med erfarenhet från Kgl Dramatiska teatern, Borås Stadsteater, Lorensbergsteatern, Lisebergsteatern, Nya Pistolteatern, Sveriges Televison, fria grupper m.m. Driver egna teatergruppen Teater Les Enfants.
Arbetar som teaterpedagog på Kulturama i Stockholm.

1989; Södra Teaterns caféscen Stockholm; Kan du inte klippa naglarna
1990; Södra Teatern Stockholm; Tänd inte på min stjärt!
1991; Södra Teatern Stockholm; Själens Bordeller
1992; Kulturhuset Stockholm; Cabaret Nöjd för Stunden
1993; Almquiststugan Graf Värmland; CJL Almquists midsommarnattsdröm”
1994; Seglora Kyrka Skansen; Den Heliga Modern
1995; Berns; Fan’, jag fattar ingenting!
1998; Nya Pistolteatern; Julen är Stulen!”

Don Juans Dotter, ett filmmanus

Donna Juanna - En saga i nutiden (teatermanus)
(se även Teater Les Enfants hemsida : www.lesenfants.nu)

Donna Juanna handlar om två kvinnors förförande resa in i 2000-talet. Pjäsen består av filmiskt korta scener om två kvinnor som är på gränsen till det acceptabla och män förvandlade till objekt. Hur är det att vara kvinna idag? Kan man vara feminist och ändå längta efter att bli lite förtryckt? Kan man gå i kort kjol utan att riskera att bli våldtagen?

Juanna är fotograf och dotter till Don Juan. Precis som sin far styrs hon av sitt behov och längtan efter att förföra. Hur är det att vara dotter till en Don Juan?
Vad händer om en kvinna lever ett Don Juan-liv?

Eva är en arbetslös singelkvinna med solarierynkor och överdriven kroppsfixering. Hon trivs varken med sin egen eller andras kroppar. Hon längtar efter en riktig machoman och funderar på att emigrera till Sydamerika eftersom den svenska feminismen håller på att kväva henne.

Don Juan, den mytomspunna förföraren uppmanar sin dotter till njutning. Han menar att större mentala vikter och träningsdoser behövs för att hon ska utvecklas till en fulländad älskarinna. Ingen förälskelse är den andra lik och varje förbindelse kan lära henne en ny njutning.

Många män passerar revy i kvinnornas liv. Männen blir förbrukningsvaror i en värld där kärleken konsumeras och jakten på nya kickar driver människorna allt hårdare. Kanske blir männen ett sätt för kvinnorna att bekräfta sig själva.

DRAMATIK I PJÄSBANKEN
Julen är stulen
av Lars Franson Paula Ternström