Cannie Möller


Cannie Möller

 

Foto: Henry Meyer

Min bakgrund finns i teatern även om jag numera övervägande skriver böcker. Började som skådespelare, skrev många ungdomspjäser åt den fria gruppen Vi-teatern på 70-talet.

Har skrivit en del stora musikdramatiska saker till teatern i Kallhäll. (Föreningen för teater o. dokumentation i Järfälla) "Johanna från Kallhäll" var en av de första pjäserna där amatörer och proffs jobbade ihop. Ensemblen i Kallhäll har fortsatt sitt arbete och flera av mina böcker har blivit musikdramatik där. T. ex. "Kriget om Källan" och " Lucia". "Kains barn" - ett drömspel om längtan och våld spelades härom året.

"Änglar över Kallhäll" spelas under våren 07 och i september 07 i G.a folkets hus i Kallhäll. Se vidare föreningens hemsida www.teodok.com

För Örebro Länsteater skrev jag två pjäser som byggde på boken "Stortjuvens pojke." För mellanstadiet : "Stortjuvens pojke". För högstadiet kan samma ensemble spela "I Vargarnas tid". Pjäserna har en gemensam ramhandling. Dessa två pjäser har spelats runt om i landet.

Nu lägger jag ut "Nattcirkus" en helt nyskriven pjäs om mod - - tänkt för mellanstadiet och uppåt. (Bygger delvis på min bok "Jag är Janis")

Janis är en flicka som genom sitt mod räddar en feg bror. Zack som inte klarar att stå emot trycket från Adidas och hans gorillor - det blir Janis som tar kampen.

Janis är fenomenal på cykelkonster. Och hon får en vän - Gloria Ahl, f.d. cirkusartist, numera en ensam och rätt argsint tant som bor med sin katt, herr Ahl. Men Adidas och hans killar kräver att Janis visar upp nåt som hon plockat på sig hos tanten. Ingen kan fatta varför hon annars går dit - det måste ju vara för att hon får saker - eller tar.

Till området kommer en resande cirkus - Janis och Gloria planerar att gå på den sista föreställningen innan cirkusen reser vidare.

Ensemblen bör bestå av fem rätt akrobatiska skådespelare .

Om mina böcker se www.forfattarcentrum.se.
DRAMATIK I PJÄSBANKEN
Han som kallades Lasse-Maja
av Cannie Möller
Kains barn
av Cannie Möller
Nattcirkus
av Cannie Möller
Vild & vacker!
av Cannie Möller